петок 12/04/2024

ФОТО: И во Киев има споменик на Кирил и Методиј, но сега со вреќи песок е заштитен од можна штета од руско бомбардирање

Во центарот на Киев е споменик на заштитничката на главниот украински град, принцезата од десетиот век светицата Олга. Споменикот е

Првиот директен судир на најмоќното американско и руско оружје штотуку се случи во Украина, а резултатот е целосна мистерија

Русија тврди дека уништила противвоздушни системи произведени од САД кои биле распоредени во околината на Киев. Во исто време, Украина тврди