четврток 22/02/2024

ПОЧИНА ПОРАНЕШНИОТ ПРЕТСЕДАТЕЛ НА ЕВРОПСКАТА КОМИСИЈА ЖАК ДЕЛОР: Почина на 99 години во сон во својот дом во Париз

Поранешниот претседател на Европската комисија, Жак Делор, почина денеска на 99-годишна возраст. Поранешниот претседател на Европската комисија, Жак Делор, почина