четврток 22/02/2024

Намалување на каматните стапки на лето: Лагард дава охрабрувачки вести, но сè уште постои ниво на неизвесност

Европската централна банка (ЕЦБ) најверојатно ќе ги намали каматните стапки во текот на летото, изјави претседателката на ЕЦБ Кристин Лагард

Македонско – американската одбранбена соработка на највисоко ниво, дополнителни 31 милион долари од САД за опремување и модернизација на Армијата

Со нови 31 милион долари финансиска поддршка, Соединетите Американски Држави продолжуваат да го поддржуваат процесот на модернизација и опремување на