четврток 22/02/2024

Најнови податоци на ММФ: Вештачката интелигенција на пат да „коси“ 40 отсто од работните места, овие земји се во најголем проблем

Вештачката интелигенција ќе влијае на речиси 40 отсто од сите работни места, покажува новата анализа на Меѓународниот монетарен фонд (ММФ).