недела 03/03/2024

СУНАК ГО ЗАМЕНИ БРИТАНСКИОТ МИНИСТЕР ЗА ВНАТРЕШНИ РАБОТИ! Поделба во владата во Лондон додека Суела Браверман ја повикува полицијата

Британскиот премиер Риши Сунак денеска ја разреши министерката за внатрешни работи, Суела Браверман, по раздорот во мислењата во врска со

Британскиот вицепремиер си поднесе оставка по истрагата по жалбите дека малтретирал државни службеници

Вицепремиерот на Велика Британија, Доминик Раб денеска поднесе оставка по истрагата по жалбите дека малтретирал државни службеници. Раб поднесе оставка