сабота 02/03/2024

Во Рим измерена рекордна температура – Пекинг го собори рекордот за високи температурни денови во една година

Италијанската престолнина денеска забележа нова рекордно висока температура од 41,8 степени Целзиусови, додека топлотниот бран опустоши поголем дел од јужна