четврток 22/02/2024

Над 2 милиони Германци ќе добијат по 3.000 евра поради високата инфлација – синдикатите постигнаа договор!

Синдикатите и работодавачите во германскиот јавен сектор постигнаа договор за нов колективен договор, по четвртиот круг преговори вчера во Потсдам.