четврток 22/02/2024

Најголемата партија во ЕП ја поддржа кандидатурата на Урсула фон дер Лајен за претседател на ЕК

Европската народна партија (ЕПП), најголемата политичка група во Европскиот парламент, денеска ја поддржа актуелната претседателка на Европската комисија, Урсула фон

За обновата и закрепувањето на Украина се потребни 383 милијарди евра, проценија украинската Влада, Светска банка, ЕК и ОН

Трошоците потребни за реконструкција и закрепнување на Украина, која е цел на руската инвазија, се зголемија на 411 милијарди долари