недела 03/03/2024

Научниците предупредуваат: Топлотните бранови ја загрозуваат безбедноста на храната на светскиот пазар

Повторените топлотни бранови ја загрозуваат способноста на природата да обезбеди храна за луѓето, велат истражувачите и предупредуваат на „тивка смрт“