четврток 22/02/2024

НЕВРЕМЕ ВО АВСТРАЛИЈА Над половина милион луѓе без струја, град со големина на топче за голф паѓа

Повеќе од половина милион луѓе во австралиската држава Викторија останаа без електрична енергија како последица на невремето, бидејќи електраната беше