четврток 22/02/2024

ГЕРМАНСКИОТ ГИГАНT ПРЕД ПРАЗНИЦИТЕ ПРОГЛАСИ СТЕЧАЈ: Веста ја изненади целата индустрија, производствените линии се затворени, работниците останаа без работа

Уште една германска компанија е несолвентна! Лена, која некогаш беше лидер во производството на кујнски и опачински производи, се соочува

Најголем недостиг на работници во Германија во последните 10 години: Градежната индустрија е најпогодена

Речиси половина од работните места за квалификувани работници во германските компании останале слободни во текот на минатата година, покажуваат податоците