четврток 22/02/2024

Германија повторно ги вклучува електраните на јаглен за да спречи недостиг на електрична енергија во текот на зимата

Германската влада одобри рестартирање на неколку електрани на јаглен за да спречи недостиг на електрична енергија оваа зима поради намалениот