четврток 22/02/2024

Од најопасната нуклеарна централа во Европа истекува радиоактивна течност: Заканата е уште полоша од катастрофата во Чернобил

Во Селафилд е забележано истекување на радиоактивен отпад од силос, што може да предизвика голема закана за здравјето на цела